Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dopisy o vzájemném uznání je akt, kterým Palestina projevila svojí vůliuznat druhý stát. Nemá však žádné právní účinky. Pouze se zde projevila vůle sedohodnout. Právní účinky nikdy nenastaly,protože Arafta následně vyvolal intifádu al- Aqsá, která trvá do současné doby.

0 1
možnosti

Tzv "západní společnost" (zejména její poltické špičky) připomínají chytrou horákyni, která chce chce být neobuta nebosa. Izrael je obklopen islámskými státy, vystaven hrozbám útoku, které Palestinci podporovaní těmito státy hojně naplňují a západní politici jedním dechem chrání právo islámu a současně prezentují vůli chránit právo Izraele v jeho právech. Pro jistotu se vůbec nevyjadřují jak chtějí skloubit protichůdné požadavky na určení čí je Jeruzalém (Chrámová hora), zavírají oči před tím, jak jsou ve Francii (ale i jinde v západní Evropě) muslimy napadáni Židé a ti jsou nuceni opuštět místa, kde našli po válce své domovy.

Dvěma pánům nelze sloužit, i kdyby Merkel, Obama a naši "stateční sobotkové" tvrdili, že jde sestrojit kulatou krychli. Rv

2 0
možnosti
Foto

To, co k Vašemu článku poznamenám, je toliko zpaměti a zřejmě i nepřesně. V dohodách v Oslo je poznamenáno, že pokud nebudou ratifikovány (?) do nějaké doby (?), přestávají platit. Když jsem se to před nějakou dobou přečetl, tak jsem tehdy řekl, aha dohody z Oslo už jsou passe.

0 1
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal