Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Fandím Izraeli. Přeju Trumpovi. Jeho dcera je čtvrtý nejvlivnější žid na světě. Nevyzpytatelné jsou cesty páně.

1 0
možnosti
ZB

Z pohledu českých "vlastencu" je to celkem jasné,Izraelci jsou pravdoláskaři a vlastizrádi.U nás "vlastenci" Konvičkou počínaje a Zemanem konče podporují Trumpa.Já doufám,že Američané budou mít u voleb podobný názor jako Izraelci.Clintonová není žádná výhra,ale není to proto duvod volit egoistického užvaněného populistického šaška....

2 3
možnosti
Foto

Obecně vládne v Israeli přesvědčení, že je výhodnější průhledný kandidát. Což je Hillary Clinton. Ona je velice dobře známá, má poměrně ustálené styky s premiérem a tak politická reprezentace, i obyvatelé Izraele vědí, co od ní mohou očekávat. Naproti tomu Trump je velká neznámá. Jeho velkohubé projevy o tom, že bude Izrael podporovat jsou sice krásné, stejně jako sliby, že USA pod jeho vedením konečně uznají Jeruzalém jako hlavní město, jenže všichni víme, že Trump jeden den mluví tak, druhý den zase opačně. Zkrátka, v Izraeli především potřebují spojence, který bude stabilní a nebude hrozba jakýchkoliv otřesů. V osobě Hillary Clinton se bude jednat o presidenta, pokračujícího v linii Obamy, to znamená jakési status quo vztahů. Proto na rozdíl od autora nevidím v postoji Izraelců žádné překvapení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal