Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Je mezinárodní ostudou , že svět neřeší skandální výroky Palestinců k úmrtí pana Peréze. Toho, který usiloval o mír nazývají nenávistnými jmény a nemají ani elementární slušnost vzdát mu pietu , jako zbytek světa. S takovými lidmi nelze jednat o míru, protože oni o něj nestojí. Zajímá je násilí , ne smír.

0 0
možnosti
JH

J79a63n 50H40l16e16d94í23k

29. 9. 2016 15:29

největším proviněním agresivních islamistů je šílený fakt, že nenávist vyučují ve všech školách a zasévají tuto vlastnost do dětí téměř od věku batolat. EU v tomto stavu je na dvě věci na nic a na psí trus. Ani britská vzpoura laloky úředníků neotřásla. Naopak posílají miliardy na vedení teroristických muslímských spolků.

2 0
možnosti
VK

nelze než souhlasit s článkem. R^

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Čistě věcně je nutné konstatovat, že Stát Izrael se nerozkládá v hranících, které mu byly určeny Plánem OSN pro rozdělení Palestiny v r.1947. A že dosud neumožnil návrat těm palestinským Arabům, kteří uprchli v r. 1948 před válečnými hrozbami a hrůzami ze svých rodišť, čímž samozřejmě neztratili právo na návrat do svých domovů. A řekl bych, že z hlediska mezinárodního společenství, ale i obyvatel Palestiny tato fakta mohou být tím nejprimárnějším zdrojem konfliktů v oblasti.

A teď může být otázkou, jak přispěl Šimon Perez k řešení právě konfliktů. Za zásluhu mu lze přičíst, že alespoň snažil konflikt minimalizovat rozvíjením mírového procesu, jehož úspěšné završení je ale podmíněno přijetím principu výměny současného míru za budoucí území v souladu z výše uvedeným Plánem.

0 1
možnosti
VK

je nutné věcně konstatovat, že stát izrael se nikdy nerozkládal (ani před rokem 1967) v hranicích které byly určeny v plánu. Všechno to jsou linie příměří. Je nutno také věcně konstatovat že plány z roku 1947 jsou mrtvé a překonané. Je nutno ještě konstatovat že návrat je podle dohod z Oslo (uznávaných oběma stranami) předmětem jednání a tudíž jestli to je nebo není právo bude teprve rozhodnuto. Je taktéž pravda že války izraele byly obranné proti arabské agresi včetně té prvé kdy arabové nerespektovali původní plán. Je taktéž pravda že hamas neuznává právo izraele na existenci což je primárním zdrojem konfliktu. PLO to oficiálně uznala jen po nátlaku a všechny kroky které dělá negují toto oficiální uznání neb nechce přijmout žádné řešení které by alespoň v dlouhodobé perspektivě neznamenalo konec izraele.

3 0
možnosti
Foto

v době smutku je třeba se věnovat rozjímání, nerozptylovat se a nepomlouvat ostatní pozůstalé

0 2
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal