Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A pane kolego, mohl byste krátce, podobně jako u R.Reagana vyčíslit, jaké politické funkce zastával, před svoji volbou prezidentem Václav Havel?

Nebo snad pravidla platí jen pro někoho?

5 1
možnosti
Foto

Nestačilo by, pane kolego, napsat: Nemám rád Trumpa?

A dnes jsem konečně pochopil, co Trump Jr. myslel přirovnáním syrských uprchlíků ke Skittles (něco jako naše lentilky).

On prostě řekl, pokud vám někdo nabídne hrst Skittles a vy budete vědět, že některé jsou otrávené, sníte jich celou hrst?

A o tom ten spor o Trumpovi přesně je. Je realističtější a to prostě vadí.

P.S. Václav Havel také nejezdil na koni, že?

4 1
možnosti
DB

jenže pokud se dobře pamatuji tak Reagan byl guvernérem Californie a před tím ještě nějakým šéfem herecké organizace v Hollywoodu..takže měl ponětí .... osobně si myslím, že bavit se na téma Clintonová nebo Trump ke naprostí ztráta času..je to totiž celkem jedno...celé tyto americké volby jsou jen divadlem pro prostoduché ......ve skutečnosti je americký prezident jen loutka.....

o tom ostatně svědčí i velmi nepřímé důkazy ...dva němečtí prezidenti odstoupili cca během jednoho roku..měli charakter a nechtěli se účastnit té špíny která je v současné dob v politici všude na světě..........a tak když se někdo o takovýto úřad uchází...je to velmi problematické..jestli to náhodou nedělá jen z osobních narcistických pohnutek.........

2 1
možnosti
Foto

Německý prezident je pouze na okrasu.

4 0
možnosti
Foto

,,Včera není dnes aneb Trump není Reagan"

O to Vám ovšem pane autore vůbec nejde, že. ,,Toliko" o Zemana;-) Tudíž, téma, ač ,,nepřímo", více než dobré a úspěch tudíž zaručen.

Jinak, i vhození prázdného lístku je hlasem, který může, až zásadně, výsledek volby ovlivnit. Ale to Vy jistě víte, že:-)

4 0
možnosti
Foto

P.S.: včera vskutku není dnes, a kočka není pes. Ovšem virtual. stvořit kočkopsa, to lze;-D

1 0
možnosti

On Reagan měl hlavně velké štěstí v tom, že jeho protějškem byl později Gorbačov. Už začátkem osmdesátých let totiž směřoval do Moskvy návrh na omezení počtu raket - byl však Chruščovem příkře odmítnut. A tak se vše dalo do pohybu až právě s nástupem posledního prezidenta SSSR. Kromě toho Reagan stojí za tím, čemu se říkalo "Hvězdné války" - přesunutí zbrojení na oběžnou dráhu, což nebyla a není úplně nejlepší cesta. Jinak osobně si myslím, že posledním normálním (pragmaticky uvažujícím) prezidentem USA byl Clinton, jeho další dva nástupci inteligencí zjevně neoplývají (zejména výroky Bushe ml. jsou dnes už legendární) a jsou tak povětšinou vnímáni jako loutky a nebo jako objekty nejrůznějších vtípků.

2 0
možnosti
Foto

Pane Štětko, začátkem 80. let se Brežněv už pomalu chystal do rakve a Chruščov, odstavený v polovině 60 možná ještě žil. Ale nehodlám to zkoumat.

0 0
možnosti
KC

Otázka nezní, zda Trumpa ano nebo ne, ale je alternativa ? Paní Clintonová je sice kultivovanější, ale levicová politika dnešnímu světu neprospívá, proto bych rovněž volil pravicového republikána Trumpa. Je větším rizikem, ale nejvyšší čas na odklon od neproduktivní a změkčilé levice !

2 0
možnosti
PH

Clintonova je hlavne pekna mr.a .... staci se o to malicko zajimat a zjistite sielny veci, co ma na svedomi... o notorickem lhani ani nemluve.... Trump, ac z meho pohledu sebestredny amik, je aspon nejaka nadeje... Clintonova je "konec sveta"

0 0
možnosti
Foto

Mám podobný náhled. Z plakátů vesnic, kterými denně projíždím, na mne zírá Veleba a Okamura s nápisem, že mne zbaví strachu. Dosáhli přesně opačného efektu, mám strach, že by se tito dva dostali k moci.

Karma.

3 1
možnosti
VS

Demokrat, který používá argumenty, které se mu hodí. Historie u Reagana versus Trump "good", povinné volby "bad". Jedna minulost je nutná pro srovnání, u druhé je již jiná doba. Zajímavé myšlenkové pochody, ale jen když se nám to hodí do krámu.

2 0
možnosti
SB

Označujete se za pravicového demokrata, ale z vašich řádků čiší levičáctví.

Jestliže nevíte, koho máte mezi komunistou a odpůrcem migrace, tak jste u mne levičák.

Já rozhodně volím odpůrce migrace.

9 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal