Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor to pěkně popsal. Nutno však dodat, že vždy když premiérem Izraele byl a nyní opět je Netanjahu, tak vždy docházelo k výstavbě izraelských vesnic na území Palestinců. Tedy docházelo a dochází k záboru jejich půdy, bohužel. Tímto nejde očekávat smír mezi Palestinci a Izraelci.

1 0
možnosti

J69a82n 27R89á27ž

28. 8. 2016 13:23

Domnívám se, že Turecko je dnes "čitelnější" než když by sekularismus a vnitřní i zahraniční politiku musela opečovávat armáda. Turecko vždy bylo a jsem přesvědčen, že vždy bude muslimský stát. A jako každý muslimský stát musí mít, aby mohl být funkční, autokratickou vládu. Že to není vláda, která je podle gusta Washingtonu nebo Bruselu? No a co?

Nevím, proč si kdokoliv myslí, že Mustafa Kemal byl nějaký demokrat. Byl to diktátor a moc udržoval jen s pomocí armády, a ta aby udržela i po Kemalovi zdání, ze je Turecko sekulární ne-muslimský stát, musela čas od času provést převrat, zavést vojenskou diktaturu a pozavírat, či rovnou umučit všechny představitele opozice.

Myslím si, že Erdogan vrátil Turecko tam, kam odjakživa patřilo. Mezi muslimské státy a je dobře, že vládne on a ne nějaký muslimský fundamentalista , jako byl např. v Iránu Chomeiní.

1 1
možnosti

Aby jste se časem nedivil co se z Turecka stane.

4 0
možnosti

Posuzovat Turecko výhradně z fanaticky proizraelského hlediska je jak umíněně trvat na tom, že Jeruzalém je hlavní město Izraele. Ďábel se detaily nezabývá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal