Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Nebudu se zde pouštět do konspiračních teorií, ale Erdogan jednoznačně vyjde z tohoto zbabraného pokusu o puč posílen. To zrovna není nic, nad čím bychom mohli jásat.

V těchto zemích se státní moc buď opírá o armádu, pak jde většinou o relativně sekulární režim, byť se může snadno zvrhnout v tvrdé potlačování vlastního obyvatelstva, nebo o náboženské autority, kterýžto režim se v represe může zvrhnout úplně stejně. Rozdíl je v tom, že sekulární režimy se přece jen chovají většinou racionálněji - důstojníci se vzdělávají ve vojenských akademiích v Evropě a USA, kdežto duchovní v islámských školách, kde často není o fanatiky nouze.

6 0
možnosti
JH

J28a92n 32H63l16e73d13í52k

17. 7. 2016 23:23

myslím, že lidé jsou různí, někdo se chová přístojně, pracuje, ctí paragrafy, vychovává zdárné potomky, takovému lze přiřadit demokracii s možností volby svého politického zástupce,-- s možností ho odvolat, dopustí-li se přečinu či zrady programu své partaje.--- Je stále mnohem více tvorů, kteří společnost vysávají a na víc ji hluboce nenávidí, což jim přikazuje tvrdě totalitní náboženský zákon. Pro tuto sortu takylidí se demokracie absolutně nehodí, nutně potřebují totalitu, diktatúru, silné vzory, silnou ideu své nadřazenosti vládnout a svobodně zabíjet spoluobčany Je to tak těžké to konečně přiznat a pochopit ??

1 0
možnosti

Takhle to dopadá, když se píše při první myšlence. Vypadnou z toho jen mělké žvásty. Komplexy pana Stejskala musí být naproti tomu pěkně hluboké.

0 1
možnosti
JB

J17a71n 51B17a25r93t22o79ň

17. 7. 2016 21:50

to, že si Erdogan puč "připravil", to je teorie hlásaná jeho odpůrcem v USA, který s pučem "nemá vůbec nic společného". stejná spiklenecká filozofie jako americkou vládou připravené 11.září 2001 atd......... Protože nevím, co vlastně pučisté chtěli, je předčasné tento puč hodnotit jako "obranu demokracie". Jinak, puč v Egyptě byl jednoznačně proti vládě islámu, méně pak o demokracii. Alespoň že tento egyptský puč armáda nezpackala.R^

0 0
možnosti
FS

Chile je přece jenom jiná "kava", pane Stejskal. Nebo snad ne?

Dvojí metr je v současné době hojně používán. Ještě, že se ozval francouzský ministr zahraničí. Ostatně, obávám se, že pan prezident Erdogan ještě Evropě zatopí. Rád bych se mýlil.

1 0
možnosti
OF

Pinochet ano, ale jen pokud jde o puč.Pak se už choval jako vrah.

5 0
možnosti
VJ

Spíše to vypadá jako false flag operation. Vyjede pár tanků, zničí barák, pár desítek mrtvých, Erdogan to potlačí a najednou je za národního hrdinu sjednotitele a lidé mu odpustí, že je připraví zase o kus svobody a upevní si moc diktátora a zase si chvíli může dělat úplně co chce.

Až nějak moc nápadně to připomíná "teroristický" útok 911, "teroristický" útok v Moskevském metru, "teroristický" útok v Londýně a "teroristický" útok v Paříži při fotbalovém přáteláku. Vše za velmi zvláštních okolností ze strany úřadů a "zpackání" ze strany údajných teroristů.

Bohužel pravdu se dozvíme možná za nějakých 60 let. Jako s pravým důvodem války ve Vietnamu, kdy nedávno se konspirace stala pravdou a oficiální verze lží. :-P

2 1
možnosti
Foto

Je velmi podivné, že po hned puči prý bylo odvoláno přes 2700 soudců a zástupců. Vypadá to na to, že prezident Erdogan chce vyřadit ze hry soudnictví, tvrdě zúčtovat s opozicí a vládnout jako diktátor.

7 0
možnosti
FS

I mně pane Kraus. Jak rychle bylo zřejmé, kdo je kdo.

2 0
možnosti
JSS

Jen se kecá - a co je příčinou puče - nakonec ne zase tak bouřlivém Turecku !! Většinou šlo o nespokojenost národa - ohromné většiny. Jak je to tady??

Vzpomeňme na konspiraci a odevzdání otěží jiným za velké ústupky zde v 1989!

1 0
možnosti
  • Počet článků 4811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal