Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Stejskale neodolal jsem prispet do rozhovoru. Vim o vasem snazeni ukazat Izrael jako demokratickou zemi. Za to vam musim z celeho srdce podekovat. Je to opravdu demokraticky stat. Jsem take presvedcen o citeni nasich obcanu vuci organizaci Hizballah a jejich privrzencu. Spravne odsouzeni teto organizace jako teroristicka.

Jenze, a to je podstata meho prispevku, vyvstava otazka, zda je tato organizace vnimana i v okolnich statech Izraele. Pro nas je to spravedlive nazyvat je teroristy, jini (ti blizci) je nazyvaji bojovniky za arabskou Palestinu. A prave pro tento rozdil se jiz delsi dobu objevuje u mne litost nad neochotou vyresit tento rozkol diskuzi. Uz proto, ze obe strany, jedna dnes a druha v minulosti, vyuzivaji stejne taktiky teroru k uplatneni svych domelich naroku. Protoze jsem starsi, pamatuji jmeno organizace "IRGUN"

a jeho hlavniho predstavitele. V dobe pusobeni teto organizace, britska administrativa Palestiny je take oznacovala za teroristy.

S dnesnimi moznostmi vojenskeho arsenalu, je jen otazka casu, kdy nase oznaceni nebude nam nic platne. Bojim se druheho "holocastu" a to bez plynovych komor.

1 0
možnosti
Foto

Jenom tak mimochodem, v r. 1947 proběhly tehdejšími massmédii informace o tom, jak francouzská policie zatkla několik Židů pro přípravu bombardování Londýna.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že to je nemístný optimismus. K tomu názoru došli sunnité, šíité nikoliv. A Sýrie se stává šíitským státem, resp. loutkovým státem, kde ve skutečnosti začíná vládnout Írán.

A na cíli Íránu, zničit Izrael, sunnitům vadí jen to, že to chce udělat někdo jiný dřív, než oni sami.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že se i přes toto prohlášení najde mnoho těch, kteří budou Hizballáh považovat za organizace spravedlivého boje za palestinská práva.

2 2
možnosti
Foto

Ruku na srdce: Jak byste jako Čech posuzoval v r. 1941 heslo, vydané třeba Obranou národa Náš boj skončí pouze tehdy, až tento stát (Německo) bude zničen.

Divil byste se snad tomu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal