Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Myslím, že řešíte věci omezeně z pohledu Ruska. Obyvatelé Krymu se nikdy nepřestali nazvávat ze dvou třetin Rusy a i ti neruští rusky hovořili, měli vlastní parlament a vyječeli si na Ukrajině autonomní repbuliku Krym...jejich referendum, vyhlášené těmi, které si zvolili ve volbách, bylo z hlediska UA sice protiústavní, ale ústava jako taková byla již v té době cárem papíru, neb v Kyjevě neústavně parlament sesadil prezidenta (málo hlasů).

Nějakou dobu jsme si tu sice hráli na podvody v hlasování, ale každému trochu příšetnějšímu jedinci je jasné, že s 68% rusů a se zbytkem rusky mluvích Ukrajinců, kterým se okamžitě zvedne životní úroveň - není nutné podvádět. V rámci hlasování nohama, což se zpochybňuje velice těžko, si můžeme všimnout 18 000 Ukrajinských vojáků tedy mnohem více než dvě třetiny, které okamžitě nastoupili do Ruské armády a to včetně admirála Ukrajinského loďstva...

Nevím kde je tedy naše právo nutit obyvatelstvo Krymu setrvávat ve státě porušujícím vlastní ústavu...Krymský parlament vyhlásil referendum a obyvatelstvo rozhodlo.

ŽE geopoliticky z toho těžé RF je jasné, ale opravdu by mě zajímalo jakým právem by tu všichni odpůrci změny hranic (pevně věřím, že stejný názor měli na parcelování Srbska západem) chtěli donutit většinu obyvatel žít ve státě kde žít nechtějí, který sice tvrdí jak Krym považuje za součást UA, ale který jim vypnul mobily, přerušil platby důchodů (když je to součástí proč neplatí lidem důchody, úpí přeci pod okupací) a vypnul vodu...

Představme si nepravděpodobnou vizi, že se RF stáhne - budeme bombardovat Simferopol, aby se vrátili k UA, podpoříme UA armádu v boji s obyvatelstvem

Vážně by mě zajímlo jak si to tu lidé představují

5 2
možnosti
SS

Nevím co pořád máte s tím Krymem. Byl Krym autonomní republika? Byl!  Měl svého prezidenta ? Měl! Rozhodli se lidé v referendu? Rozhodli! Tak co pořád řešíte? Kdyby po oddělení od ukrajiny vyčkali k přistoupení k RF 1/2 roku dívali by jste se na to jinak?

A jaký by v tom byl rozdíl?

Jediný rozdíl s Kosovem je ten, že Rusko nebombardovalo Kyjev, kdežto NATO (USA) Bělehrad ano.

4 3
možnosti
Foto

J65o58z73e32f 12N57o46v66a98k

12. 9. 2014 10:01

To je pěkná blbost. Dávno před odtržením probíhala v Kosovu genocida albánců což obratem vyvolalo bombardování Jugoslávie. Pak tam 9 let udržoval klid KFOR a až v roce 2008 vyhlásilo Kosovo samostatnost.

3 2
možnosti
MR

koukam ze polovina Cechu trpi schizofrenii, anslus a protektorat je pro ne spatny, teda ne ze by ne. Ale anexe Krymu a snaha o to same ve vychodni Ukrajine, hratky s estonskym unesenym, rekneme spionem, to je fajn.

Islamu se boji, ale kdyz se Obama jakz takz rozhodne neco delat, ihned je to spatne.

3 1
možnosti

Máte pravdu. Schizofreniků je dost nejen u nás, ale i na celém světě. A tak se nemůžeme divit, že třeba schizofrenik Schwarzenberg, Štětina a další pravdo-láskoví gauneři rychle a horlivě uznali odtržení Kosova, ale odtržení Krymu jim strašně vadí.

Stejně tak celá EU byla strašně svého času pobouřena z účasti "neo-nacistů" v rakouské vládě, ale účast nácků Pravého sektoru v ukrajinské vládě evropským "demokratům" vůbec nevadí. A to byli rakouští Svobodní řádně zvoleni ve volbách, zatímco Pravý sektor se dostal do ukrajinské vlády pomocí násilného puče.

3 2
možnosti

pane Stejskale,

potěšilo mě, že jste věnoval celý jeden svůj blog tomu, abyste reagoval na můj komentář. S lítostí Vám ale musím sdělit, že jste na moji výzvu, abyste jmenoval alespoň jedno jediné území, které by Rusko získalo od roku 1946, neodpověděl.

Připomínám Vám, že v roce 1946 byl Krym součástí Ruska, takže ani ten Krym nelze považovat za územní zisk.

Ale potěšilo mě, jak jste vyjmenoval územní zisky SSSR. Hlavně ten Váš celkem přesný seznam území, která nezískalo sovětské Rusko, ale sovětská Ukrajina, a doposud je nevrátila původním vlastníkům. Ano jsou to ta Vámi vyjmenovaná území: "část východního Československa, část Rumunska a značnou část Polska".

2 5
možnosti
Foto

J18o41z94e37f 57N70o74v81a50k

11. 9. 2014 23:58

Můžete to okecávat jak chcete, ale faktem je, že Krym byl součástí ukrajinského státu předtím než si z něj Rusko udělalo svůj další federální distrikt. To, že byl v roce 1946 součástí Ruska na tom nic nemění.

4 3
možnosti
JB

Tlačíte Rusko do kouta. U Německa po 1.světové to příliš nevyšlo. Nakonec z toho Putina diktátora uděláte.

2 2
možnosti
JL

Srovnání s Německem kulhá. Rusko se ocitlo v koutě vlastní vinou.

3 1
možnosti
AS

A58d98a36m 49S46t41a54v84a

11. 9. 2014 21:54

"....byla největší geopolitická katastrofa století.)...": Autore, jistě tomu aktu nepřísluší takové expresivní vyjádření - vše lze řešit i jinak. Nicméně Putin tímto vyjádřením uvedl nastávající problém, že došlo k narušení geopolitického stavu, na kterém se usilovně  pracovalo po 50 let! Ale daleko horší skutečnost nastává, když  ty dohody uzavřené za posledních 50 let jsou anarchistickými nevědomými neomarxisty z New left či New age rozdupávány, navíc když oni ve svém teritoriu/konglomerátu zemí/ ani nejsou schopni, jak se tomu marxistickému anarchismu poddali, uhájit suverenitu občanů svých zemí vůči třetí politické síle, která reálně a agresivně, skutečně doopravdy  usiluje o překreslení politické mapy světa, zatím co u toho Ruska to je jenom a pouze obranná záležitost. Ostatně jako vždy! To nepíšu o SSSR. To bylo něco jiného.

3 2
možnosti
Foto

Fajn a co říkáte těmto výrokům.Ruský filosof Alexandr Dugin, poradce prezidenta Putina pookupací Krymu prohlásil „ Expanze představuje nedílnou součást historickéexistence ruského národa a je úzce spojena s jeho civilizačním posláním,"  Dále tento filosof a poradce Putina prohlásil,Rusko funguje jako ochránce  globalizujícími hodnotami dekadentního Západu.Ruský analytik Eduard Birov prohlásil: "Impérium v ruském chápání je vesmírné pojetíRuska jako ohromné země, kde všechny ostatní eurasijské národy semknuté Ruskemnabývají ochrany a pokojně se rozvíjejí. Krymští Rusové děkují Bohu a ruskémuvůdci, že se ruské impérium vrací. Žít v impériu je údělem silných, na kterýspotřebitelská chátra nestačí."

2 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. V Evropě došlo k anšlusu NDR, takže Krym rozhodně nebyl prvním takovým případem.

1 9
možnosti
LW

L65e32o 67W58o58l16f

11. 9. 2014 21:08

8-o Anschluss DDR? ;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal