Další útok žraloka v Egyptě

Tentokrát se jeho cílem stala dvacetiletá turistka z rakouské spolkové země Niederösterreich. Místo činu: Destinace Marsa Alam, moře u hotelu The Palace Port Ghalib.

 

O případu referují egyptská a rakouská média. Christine Schachingerová skočila do vody, aby plavala s delfíny, říká jedna verze. Druhá: stalo se to při provozování vodních sportů.

 

Ať tak či onak, asi padesát metrů od mola ji napadl údajně dvou až třímetrový žralok. Naštěstí ne fatálně. Zranil ji na pravé noze. Z vody ji vytáhl přítel, první pomoc poskytl náhodně přítomný rakouský lékař. Pak byla přepravena do místní nemocnice k odbornému léčení. Následně odletěla soukromým letadlem k další léčbě do Rakouska.

 

Případ se stal v sobotu 5/8 mezi jedenáctou hodinou a polednem.

 

Tolik základní údaje z egyptských a rakouských médií. K nim patří ještě jedna statistika. Egypťané říkají, že útoky žraloků na člověka jsou v jejich mořích vzácné. Od roku 1827 je evidováno 34 takových případů, uvádí americký výzkumný institut Shark Research Institute.

 

Vskutku to není mnoho, na druhou stranu je ale nutné počítat s tím, že v Rudém moři se žraloci vyskytují a čas od času o sobě dají vědět. Tak jako se na horách čas od času stane, že se nějaký turista zřítí ze skály.

... úvodní část článku na  rakouském webu Heute.at pojednávající o popsaném případu.

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 8.8.2017 19:56 | karma článku: 24,66 | přečteno: 7816x