Jmenoval se Igor

Věnoval jsem se během víkendu sledování sportovních výsledků. Nejvíce juniorskému ME v atletice, které hostilo italské Grosseto. O to víc mě zasáhla tragédie, k níž došlo v západočeském Lokti.

Nechci nic jiného, než tímto článkem sám za sebe vzdát mladému Moldavanovi poctu. Vždyť mu bylo teprve třináct! Přesto ho potkal více než krutý osud při aktivitě, kterou nejspíš nade vše miloval. Chtěl jezdit, vítězit, být nejrychlejší, získávat trofeje. Tak jako v sobotu 22/7 jeho devětatřicet soupeřů v kategorii EMX85 na juniorském ME v motokorosu.

 

Igor Cuharciuc nasedl v Lokti ke své poslední jízdě. Opět se potvrdilo: nevíme dne, ani hodiny. Při některých lidských činnostech obzvlášť. Motoristický sport k nim bezpochyby patří. Ale když při něm umírají děti, nedokážeme se s tím smířit o to víc.

 

Na webu Autoklubu ČR jsme si mohli přečíst tato slova: „ … dle předběžného zjištění byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy a trať byla v době nehody řádně zabezpečena dle příslušných řádů.“ Není důvod to zpochybňovat. Věřím, že pořadatelé udělali vše pro to, aby se něco takového nestalo. Jsem si jist, že totéž udělal zdravotní záchranný tým. Navzdory tomu nebylo Igorovi souzeno vyhrát. Zemřel čestně - jako bojovník v novodobé aréně.

 

Čest jeho památce!

 

O vzdálené Moldávii toho mnoho nevíme, přiznejme si. Možná jen to, že tamní vinaři pěstují skvělé červené – cabernet sauvignon s unikátní chutí. Od nynějška můžeme při pozvednutí číše vzpomenout na Igora. Zaslouží si to.

 

Myslím na jeho rodinu a prosím Nejvyššího, aby jí dal sílu přejít tímto údolím stínu smrti.

... začalo to všechno tak optimisticky: pozvánkou na akci zveřejněnou na webu loketského mistrovství.

 

... Igor měl startovní číslo 133. (Zdroj: Web Mgxp.com.)

 

... není ve sportu nic horšího, než když musí pořadatelé sdělit světu krutou pravdu o tragédii na závodech. Zejména pak v kategorii juniorů. R.I.P. (Web Mxgp.com.)

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 23.7.2017 18:55 | karma článku: 22,67 | přečteno: 824x
  • Další články autora

Lubomír Stejskal

Je válka na spadnutí?

13.4.2024 v 23:55 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Už půl roku...

6.4.2024 v 23:12 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Glosa k dění na blogu

4.4.2024 v 22:49 | Karma: 0
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal