K incidentu v Hurghadě (s českou účastí)

7. 07. 2017 8:00:27
Pokud se ta věc stala skutečně tak, jak popisuje britský Daily Mail, odkud zprávu převzala naše média, pak oblast kolem obchodního centra Senzo Mall v egyptské Hurghadě přitahuje násilnická individua. Z České republiky.

Vyjedete-li po přistání v Hurghadě autobusem z letiště směrem doprava, tedy k jihu, za několik minut vás zbrzdí velký kruhový objezd u Senzo Mallu. Hned za ním je Jungle Aqua Park Hotel, kde nedávno došlo ke krvavému incidentu s českou účastí. O pár set metrů dál, hned na pobřeží, se nachází resort Titanic, kde měl vraždit Petr Kramný.

Strory z Jungle Aqua Parku není naštěstí tak tragická, ale mnoho nescházelo. Co se stalo?

Při banálním incidentu u baru nejmenovaný Čech nesmyslně rozbil mladé britské turistce Danielle sklenici o obličej v oblasti lícní kosti v těsném sousedství oka. Výsledek: 27 stehů a doživotní jizva.

Co všechno se mohlo stát, kdyby ji zasáhl jinde? Mohla přijít oslepnout na levé oko, v horším mohla případě o život.

To vše kvůli oné sklenici koly s rumem. Britka si chtěla objednat, ale už zavírali. Vedle sedící Češka měla nápoje tři a jeden jí nabídla. To ovšem psychicky nezvládl přítel štědré české turistky, který se zachoval absolutně nepochopitelně: když mu Danielle se slovy "No problem" sklenici vrátila, udělal to, co je popsáno výše.

Pro Danielle to nebyl jediný šok. Nemocnice si za ošetření vyúčtovala 1300 liber a své přidal i hotel. Za úklid lobby baru potřísněného krví po ní vymáhal dalších 155 liber. Překvapivý byl i přístup policie. Nejprve jí nabídla, aby obvinění proti Čechovi stáhla výměnou za to, že pachatel zaplatí náklady na léčení. Zprvu souhlasila, když pak ale kolem ní v hotelu prošel a přidrzle se uculoval, na trestním oznámení trvala. Pak se dočkala druhé skvělé rady: ať to celé řeší s britskou policií po návratu domů.

Na tomto místě si nelze nevzpomenout na případ Petra Kramného a podivný přístup egyptské policie. Stejně jako v případě pořezané Danielle je obtížné nepodlehnout dojmu, že oba pachatelé mají jakousi zvláštní výhodu. Osobně se mi to jeví jako naplnění sloganu, že Egypťané jsou v něčem paranoidní a v něčem naopak neuvěřitelně laxní.

Mohu posloužit vlastní zkušeností. Dvě mrtvoly v hotelu Titanic Palace a pořezaná žena, která jen tak tak že nepřišla o oko, je nechává více méně v klidu, ale běda přeběda, kdybyste nevypnuli kameru při vjezdu na kontrolní stanoviště na začátku hotelové zóny. Přesně to se mi stalo v Tabě. Cestou z letiště k pobřeží jsem natáčel úchvatný pouštní kaňon a kameru nechal zapnutou i při vjezdu do hotelové oblasti, která začínala check-pointem. Z jednoduchého důvodu. Hned za stanovištěm byl resort Sol y Mar, do kterého jsme původně mířili, ale pak volba padla na jiný hotel. Tak jsem si chtěl Sol y Mar, kam jsme vezli několik turistů, natočit alespoň zvenku.

Bdělé oko policisty v civilu ovšem můj záměr odhalilo; ostražitý strážce egyptské bezpečnosti nedal povolení k odjezdu našeho autobusu, dokud jsem záznam v kameře nevymazal. V tom byl důsledný. Nedá se ovšem říci, že by stejně důsledná byla egyptská policie v případech po mém soudu daleko závažnějších, ať už jde o kauzu Petra Kramného, nebo nyní zatím anonymního českého cholerika, který si drsným způsobem vybil svoji zlost na tváři britské turistky.

A právě tento dvojí metr je tím, co mnohé z nás udivuje. Hovořím o lidech, kteří chovají k Egyptu sympatie a mají radost z každého Čecha, který míří do této země na dovolenou. Nesmí se ovšem chovat jako obyvatel džungle - a to ani v hotelu Jungle Aqua Park.

... šťastná Danielle. Ještě předtím, než ji náš krajan neskutečným způsobem domordoval. (Zdroj: Daily Mail Online.)

... jizva po neuvěřitelném činu českého turisty. Co soudit o muži, který půvabné mladé ženě způsobí takovéto zranění? (Daily Mail Online.)

Autor: Lubomír Stejskal | pátek 7.7.2017 8:00 | karma článku: 28.40 | přečteno: 1711x

Další články blogera

Lubomír Stejskal

Patří do porodnice automatické pušky, granáty, výbušniny a minomety?

Nesmyslná otázka, ovšem pokud hovoříme o porodnicích v českých zemích. Je ale na místě, jde-li o porodnici v Pásmu Gazy.

26.3.2024 v 13:27 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 12 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Premiéra: Poprvé v Praze trolejbusem

Od mládí, pravidelně od svých patnácti let, používám veřejnou dopravu. Vypěstoval jsem si k ní kladný vztah a rád se seznamuji s novinkami.

25.3.2024 v 21:39 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Poděkování panu Refaelu Chvátalovi

Lhal bych kdybych tvrdil, že mě nenapadlo něco podobného. Že když už dochází k tak významné změně („zbrusu nové blogy“), mohlo by ze strany administrace dojít k projevu dobré vůle a aktu milosrdenství.

25.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Lubomír Stejskal

K teroristickému útoku v Krasnogorsku

Především: Krvavý teror, který spáchal Islámský stát v pátek 22. března v Krasnogorsku je zapotřebí jednoznačně a co nejostřeji odsoudit.

24.3.2024 v 21:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.50 | Přečteno: 111 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.47 | Přečteno: 325 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 18.07 | Přečteno: 468 | Diskuse
Počet článků 4766 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 845

Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal  

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...