Lubomír Stejskal

Sociální povinnost? Nikoli! Zvrácenost

1. 07. 2017 8:00:02
Orenu Almogovi bylo v roce 2003 deset let. Jednoho říjnového dne se širší rodina vydala restaurace s výhledem na moře. A tehdy se to stalo.

Do restaurace vstoupil ďábel s tváří anděla. Osmadvacetiletá Hanadi Jaradatová. Vzápětí se odpálila. Výsledek: 21 mrtvých, pět desítek zraněných. Někteří s doživotními následky. Jako Oren.

Při vražedné akci arabské teroristky přišel o zrak.

Tento krutý úděl by jistě snášel lépe, kdyby během onoho pekla na zemi neztratil otce, bratra, dědečka s babičkou a bratrance. Jenom proto, že se palestinským teroristům zachtělo vraždit nevinné. Dodejme nejen Židy, ale i Araby. Místem, kde k tomu došlo byla restaurace Maxim v severoizraelské Haifě. Společný židovsko-arabský podnik.

Oren se příští měsíc chystá do OSN. Na pozvání izraelského ambasadora Dannyho Danona. Chce se coby oběť arabského teroru připojit k úsilí, aby Palestinská autonomie přestala vyplácet těm, kdo jako teroristé skončili v izraelském vězení, tučnou výplatu. Jeden organizátor akce a jeden spolupracovník Jaradatové byli v Izraeli odsouzení na desítky let ztráty svobody. Přesto jim arabská samospráva na Západním břehu vyplácí měsíčně tři tisíce US dolarů, uvedl 30/6 izraelský server Ynetnews.

„Palestinské vedení hovoří ke světu o míru, ale vyplácí teroristy a jejich rodiny. To je explicitní vyjádření podpory vrahům nevinných,“ soudí Oren.

Má pravdu. Bez ohledu na to, co říkají lídři autonomie. Že vyplácet peníze teroristům a jejich rodinám je sociální povinnost. Nikoli: je to zvrácenost. Kdo si takto zvráceně a nemorálně počíná, s tím bude sotva možné dohodnout mírové soužití.

... Oren Almog dnes. (Ynetnews)

Autor: Lubomír Stejskal | karma: 39.81 | přečteno: 1880 ×
Poslední články autora