O palestinskoarabské zvrácenosti

V pátek 16/6 byla při teroristickém útoku u jeruzalémské Damašské brány těžce zraněna pohraniční policistka Hadas Malkaová. Po převozu do nemocnice svým zraněním podlehla.

Tři teroristé pocházející z vesnice Deir Abu-Mashal nacházející se na území Palestinskoarabské autonomie uskutečnili ten den dva paralelní ataky. Vyzbrojeni automatickými zbraněni a noži zaútočili na policisty u Sedechiášovy jeskyně. Výsledek: čtyři zranění. (Pikantní je, že mezi nimi byli dva Arabové z východní části izraelské metropole.) Druhý vražedný akt se stal u nedaleké Damašské brány a jak uvedeno výše, skončil tragicky.

 

Policisté všechny tři teroristy zlikvidovali. Právem, o čemž snad nikdo soudný nepochybuje.

 

Ovšem mluvčí Fatahu, který vládne v Palestinskoarabské autonomii v Judeji a Samaří (na Západním břehu), šokoval prohlášením, v němž se objevila tvrdá kritika. Nikoli ovšem na adresu teroristů, ale – Izraele. Osama al Kawasme v textu uvádí, že Fatah

 

  • odsuzuje válečný zločin spáchaný izraelskými okupačními silami v Jeruzalémě proti třem palestinským teeangerům.

 

Řeknete: Je něco takového vůbec možné? Ano je. A s takto uvažující protistranou má Izrael jednat o míru? Žel ano, nikdo lepší na druhé straně pomyslného jednacího stolu nesedí. A v tom je jádro problému.

 

K odpornému činu se pohotově přihlásil Islámský stát. To ovšem stejně pohotově odmítla teroristická organizace Hamas vládnoucí v Pásmu Gazy. Podle jejího prohlášení byl jeden terorista jejím členem a dva patřili k Lidové frontě pro osvobození Palestiny. Tak si vyberte.

... Hadas Malkaové bylo třiadvacet. U Pohraniční policie sloužila v hodnosti Staff Sergeant Major. Položila život ve službě, jejímž smyslem je větší bezpečí obyvatel a návštěvníků hlavního města  Státu Izrael. Čest její památce. (Zdroj: Web Jewish News Service.)

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 17.6.2017 8:53 | karma článku: 36,12 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Lubomír Stejskal

Slovo k migračnímu paktu

18.4.2024 v 21:36 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Je válka na spadnutí?

13.4.2024 v 23:55 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Už půl roku...

6.4.2024 v 23:12 | Karma: 0
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal