Žádná záhada. Stupidita a nehoráznost!

Posledního února jsem na svém blogu zveřejnil článek, v němž jsem se podivoval nad tím, proč na webu asociace WTA izraelská ženská tenisová jednička Julia Glušková „ztratila“ občanství (obr. 1).  

 

Zmizela ze seznamu izraelských tenistek a na žebříčku všech tenistek světa chyběla u jejího jména příslušnost ke Státu Izrael. Proč? "Záhada" se nyní vysvětlila.

 

Julia se přihlásila do turnaje WTA „Malaysian Open“, který se od 27. února hraje v Kuala Lumpur. Protože Malajsie patří k zemím, které nejenže nemají s Izraelem diplomatické styky, ale tento stát zavile nenávidí, přistoupili tamní organizátoři k obvyklé praxi: kdykoli v takto nenávistné zemi má hrát kdokoli z Izraele, začnou si hostitelé klást nesmyslné podmínky, za nichž jsou ochotni izraelské sportovce na svém území strpět.

 

Jinými slovy, začnou Izraelce urážet a ponižovat. Ve snaze znechutit je do té míry, že účast sami vzdají.

 

Jak píše server Jpost.com, tentokrát si organizátoři jako podmínku pro povolení účasti Gluškové na turnaji vymínili, že z webu asociace WTA bude vymazáno cokoli, co by ukazovalo na  spojení tenistky s její zemí, tedy s Izraelem.

 

K čemu je to dobré zůstává záhadou, protože každý, kdo svět ženského profesionálního tenisu sleduje, dobře ví, že Julia Glušková je tenistkou Státu Izrael a členkou jeho fedcupové reprezentace.

 

Malajsijský požadavek je samozřejmě nebetyčná nehoráznost a stupidita, ale ještě úděsnější je, že asociace WTA, místo aby něco takového striktně odmítla, muslimským organizátorům turnaje ochotně vyšla vstříc a na svém webu spojení Glušková – Izrael důsledně eliminovala, jak je zřejmé z obr. 1 a 2. 

 

Turnaje v Kuala Lumpur se nakonec stejně nezúčastnila, byť z prozaického důvodu. Kvůli nemoci. Pak se organizace WTA uráčila milostivě ji mezi izraelské tenistky vrátit a „vrátila“ jí zpět i izraelské občanství (srovnej obr. 2 a 3).

 

Izraelská ministryně sportu Miri Regevová k tomu na svém Twitteru uvedla (obr. 5):

 

•  Doba, kdy jsme byli žádáni, abychom skrývali svoji identitu, skončila definitivně před 69 lety (v roce 1948, kdy vznikl Stát Izrael – LS).

 

Osobně považuji to, jak se WTA ke Gluškové na svém webu zachovala, za neakceptovatelnou nehoráznost a ostudnou podlézavost, která zaslouží jediné: odsouzení a hluboké opovržení. Jak dlouho ještě budeme tančit podle toho, jak muslimové pískají?

... obr. 1/Žebříček WTA z 27. února 2017. Všechny tenistky mají u svého jména uvedený mateřský stát. Pouze Julia Glušková nikoli.

 

.. obr. 2/V tomto žebříčku, jehož screenshot jsem pořídil 27. února 2017, Julia Glušková v seznamu izraelských hráček dvouhry nesmyslně chybí.

 

obr. 3/Screenshot téhož žebříčku, ale pořízený o den později. Zde už Julia Glušková figuruje. Jako izraelská singlová jednička. V Malajsii nenastoupila, WTA ji tedy "hrdinně" vrátila zpět.

 

... obr. 4/Část Twitteru izraelské ministryně sportu a kultury Miri Regevové. S  větou v hebrejštině, která je česky  uvedena v článku.

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 2.3.2017 9:30 | karma článku: 29,42 | přečteno: 1162x
  • Další články autora

Lubomír Stejskal

Slovo k migračnímu paktu

18.4.2024 v 21:36 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Je válka na spadnutí?

13.4.2024 v 23:55 | Karma: 0

Lubomír Stejskal

Už půl roku...

6.4.2024 v 23:12 | Karma: 0
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal