Lubomír Stejskal

Záhada na žebříčku tenisové asociace WTA (Aktualizace)

28. 02. 2017 14:55:34
Každý, kdo byť jen letmo sleduje světový tenis ví, že asociace WTA (ženy) a ATP (muži) zveřejňuje až na výjimky nové žebříčky vždy v pondělí. (Těmi výjimkami je období, kdy se hrají dvoutýdenní, obvykle grandslamové turnaje.)

Nejinak tomu bylo i 27. února 2017.

Připravuji pro zpravodajský server Eretz.cz přehledy týkající se izraelského sportu a v této souvislosti sleduji umístění dvou nejlepších izraelských tenistek a tenistů na žebříčku. Postavení se příliš často nemění. Od září 2015, kdy sesadila z trůnu Šahar Peerovou, je izraelskou singlovou královnou Julia Glušková, která se v listopadu téhož roku stala také nejlepší izraelskou deblistkou. Také mezi muži jsou první místa dlouhodobě stejná: ve dvouhře stojí nejvýše Dudi Sela, ve čtyřhře Jonathan Erlich.

A tak jsem 27. února provedl rutinní úkon. Otevřel jsem server WTA, abych vzápětí s překvapením zjistil, že Julia Glušková nefiguruje ani v singlovém, ani v deblovém rankingu – rozumí se po načtení izraelských tenistek k příslušnému dni (obr. 1 a 2)

Že by během týdne ztratila izraelské občanství, případně se navíc stala příslušnicí jiného státu? S žádnou takovou zprávou jsem se ale nesetkal (čímž netvrdím, že se to nemohlo přihodit). Anebo její absence mezi izraelskými tenistkami na portále WTA má jiný důvod? Netuším.

Pro jistotu jsem ještě naklikl žebříček ve verzi „All Countries“, kde jsou všechny tenistky světa od aktuálně první (Serena W.) až po poslední – a tam jsem Julii Gluškovou objevil. Je 215. ve dvouhře a dvoustá ve čtyřhře.

Pořadí odpovídá, jen není jasné, proč u jejího jména zůstalo v kolonce „Country“ (Stát) prázdné místo (obr. 3 a 4). Záhada.

... obr. 1/Žebříček ženské dvouhry k 27. 2. 2017. Julia Glušková chybí, jako nejlepší izraelská singlistka je uvedena Deniz Chazanjuková, ač je ve skutečnosti druhá.

... obr. 2/Obdobná nejasnost se týká i deblového rankingu z téhož dne. Glušková chybí, na prvním místě je uvedena Vlada Ekšibarová.

... obr. 3/Julia Glušková figuruje pouze v přehledu "All Countries". Zde jako 215. hráčka ve dvouhře, ovšem kolonka "Country" zůstala nevyplněná. Proč?

... obr. 4/Totéž se týká i žebříčku čtyřhry z 27. února.

... obr. 5/V současnosti nejlepší izraelská tenistka Julia Glušková. (Zdroj: WTA)

... obr. 6/Izraelská ženská singlová dvojka Deniz Chazanjuková. (Zdroj: en.wikipedia)

AKTUALIZACE

28. února 2017 na webu WTA, v části zobrazující žebříček, byla Julia Glušková vrácena mezi izraelské tenistky.

Autor: Lubomír Stejskal | karma: 13.71 | přečteno: 778 ×
Poslední články autora