O tom, jak šéfka horní komory zchladila vášně

Nejprve malé opakování z politického zeměpisu. Ruský parlament je dvoukomorový: skládá se ze Státní dumy (dolní sněmovna) a Rady federace, což je komora horní, v jejímž čele stojí Valetina Matvijenková. Hlavní osoba tohoto článku.

Valentina Ivanovna totiž podle portálu Ahramonline řekla něco, čím vrátila do reality ty ruské občany, kterým se nadmíru stýská po přímých letech z Ruska do Egypta, neb se jim právě tak stýská po plážích v Šarmu aš Šajchu a Hurghadě.

 

Podle jejího vyjádření zveřejněného zmíněným serverem ve středu (15/2), Káhira vyřešila většinu problémů, které se týkají bezpečnosti (letecké přepravy turistů z Ruska), nicméně „existuje celá řada detailů, s nimiž nejsme spokojeni,“ uvedla doslova. Byť „práce na tomto projektu jsou téměř u konce“. Samozřejmě dodala, že postoj její země (potažmo prezidenta Putina – LS) se nezměnil, což znamená, že bezpečnost ruských občanů zůstává prioritou.

 

Čili: jakkoli se zdálo, že obnovení letů je „na spadnutí“, není tomu tak a otazníky zůstávají. Šéfka horní komory potvrdila, že přiletí na začátku března na plánovanou oficiální návštěvu Egypta, ta prý ale nemá přímou souvislost s otázkami kolem bezpečnosti letecké dopravy mezi oběma zeměmi. Nu což, má nemá, ale jistě se na přetřes dostane, neboť Egypťanům na návratu ruských turistů velice záleží.

 

Nadále tedy nevíme nic konkrétního a všem, koho tento aspekt mezinárodního cestovního ruchu zajímá, nezbývá než trpělivě čekat na další informace a pozorně sledovat vývoj.

Valentina Ivanovna Matvijenková, šéfka Rady federace, horní komory ruského parlamentu. (Zdroj: Web Vestnik Kavkaza)

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 16.2.2017 15:55 | karma článku: 15,61 | přečteno: 800x